Chili con carne uden bønner og fuldkorns foccacia med rosmarin ;-)
Helene Sprogøe
Aftensmaden i dag 😀
Brugte en masse grønt fra kæresten bod ved ‘fru møllers mølleri’.
Brugte Grønkål, grønne bønner, gulerødder, løg, chilier og rosmarin fra ‘Daniels gartneri’ 🙂 https://www.facebook.com/danielsgartneri?ref=ts&fref=ts
Grøn Chili con carne uden bønner.
til 4 personer:
- 400 g oksekød
- 2 løg
- 2-3 chilier (kommer an på hvor stærke de er, så smag til).
- 3 fed hvidløg
- 250 g friske grønne bønner
- 5 store blade grønkål uden stilk
- 200 g gulerødder
- 500 g hakket tomater
- 3 tsk tomatpure
- 3 d vand
- 1 dl æblejuice
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
- – Svits kød, løg, chili og hvidløg sammen.
- – Hak de grønne bønner og grønkål, riv gulerødderne.
- – Hæld tomaterne og væsken ved kødet.
- – Vend grøntsagerne i, og lad det stå og simre til bønnerne er møre.
- – Smag til med salt og peber 🙂
- – Velbekomme.
Fuldkorns foccacia med rosmarin:
Opskrift:
- 4 dl vand
- 20 gram gær
- 1,5 tsk havsalt
- 200 g pizzamel
- 300 g ølandshvedemel
Fremgangsmåde:
- – Bland det hele godt sammen, stil dejen på køl i 6-7 timer.
- – Når dejen har hævet. Flader du dejen ud i en form som er smurt med olie.
- – prik dybe huller i dejen og pensle den med olie. Drys frisk rosmarin og salt over.
- – Lad brødet hæve lidt, inden du sætter det i ovnen. Bag brødet i 15-20 min. ved 200 grader.
– Velbekomme 😉
Ingen kommentarer endnu